Държавна опера Русе Държавна Опера - Русе
Разширено търсене

Стилян Цветков

През юли 2019 Стилян Цветков дебютира и в първата си централна роля. Русенската публика го аплодира в ролята на Мишка от оперетата „Царицата на чардаша“.


СТИЛЯН ЦВЕТКОВ e роден на 29 юли 1991 година във Враца. 

Заниманията с класическо пеене на младия баритон започват още детските му години. За няколко години той е член на известния детско-юношески русенски хор ,,Дунавски вълни’’ и взима участие в концерти, фестивали  и конкурси в страната и чужбина, където хорът винаги е печелил призови места.

През 2010 завършва Националното училище по изкуствата ,,Проф. Веселин Стоянов‘‘ – Русе, специалност Класическо пеене с преподавател Софка Инджова.  

През декември 2009 младият певец има първата си изява в концерт като солист с Русенската филхармония, а през 2010 е и първият му самостоятелен концерт във Враца.

През 2015 Стилян Цветков завършва Националната музикална академия ,,Проф. Панчо Владигеров‘‘ със специалност Класическо пеене във вокалния клас на проф. Жасмина Костова и в класа по  актьорско майсторство на проф. Виолета Горчева. Още като студент участва в различни продукции, концерти и в спектаклите на мюзикълите „Службогонци“ от П. Хаджиев (Илия), „Достатъчно“ от Ем. Горчева (Пако), „Шегобишко на острова на маймуните“ от Г. Костов (Айло),  участва и в камерната опера от Г. Костов „Манастирски Неволи“ в ролята на отец Никофор.

От ноември 2016 година Стилян Цветков е част от трупата на Държавна опера-Русе, където работи като артист-хорист. Освен участието му в хора в репертоарните заглавия на театъра, младият певец почти във всички продукции е ангажиран и с малки роли. Сред тях са ролите му в „Кавалера на розата“ (Келнер и Лакей), в „Мария Десислава“ (Болярин), в „Царицата на чардаша“ (Нотариус Киш), в Графиня Марица (Чеко).

Неговият неподправен артистизъм, старание и работоспособност го изведоха през последните два творчески сезона на Русенската опера все повече във фокуса на внимание на режисьорите и на публиката и с по-големите роли в мюзикълите ‘’Човекът От Ла Манча’’ (д-р Самсон Караско) и „Кабаре‘‘ (Хер Шулц). 

През юли 2019 Стилян Цветков дебютира и в първата си централна роля. Русенската публика го аплодира в ролята на Мишка от оперетата „Царицата на чардаша“.

Представления
Свържете се с нас

Каса Опера
тел: 082825037; 082825042
мобилен:
email: sales@ruseopera.com
Работно време каса

Понеделник - петък 10:00 - 18:30 часа
в дни със спектакли до 19:00 часа

Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции