Държавна опера Русе Държавна Опера - Русе
Разширено търсене

Никълъс Греъм Каставунис Кент

цугтромбон


Никълъс Кент е тромбонист, завършил с най-високо отличие Бакалавърска и Магистърска степен в Кралския колеж за музика в Лондон. Като оркестров музикант, Никълъс е свирил с престижни оркестри като Кралския филхармоничен оркестър, Кралския филхармоничен концертен оркестър, Симфониета-Лондон, Фестивалния оркестър на Бат и Саутбанк Симфония. През 2017 е награден с място в образователната оркестрова програма на Английската национална опера, а през 2020 е включен в резервите на Младежкия оркестър „Густав Малер“.

През 2020 постъпва в оркестъра на Държавна Опера Русе. 

Никълъс обича да свири в различни жанрове, включително Drum & Bass, биг бенд и рок, като се е изявявал на фестивали като Гластънбъри, Рединг, Лийдс, Мелквег Амстердам, Уембли SSE Арена и о2 Академии, Великобритания. Като камерен музикант, той е печелил четири пъти наградата за камерна музика на Кралския колеж за музика с четири различни камерни групи. 

Като солист, Никълъс е изпълнявал Кончертино на Фердинанд Давид и Концерт за тромбон на Леони Грондал със симфонични оркестри. През 2012 печели Концертната награда на Кралската консерватория на Шотландия. Също така е участвал в майсторските класове на Кристиан Линдберг, Денис Уик, Хакан Бьоркман и Майкъл Бюканън. 

Някои по-наблюдателни любители на филми също могат да забележат неговата поява в филма „Мисията невъзможна 6“!

Представления
Свържете се с нас

Каса Опера
тел: 082 825042
мобилен:
email: office@ruseopera.com
Работно време каса

Понеделник - петък 10:00 - 18:30 часа
в дни със спектакли до 19:00 часа

Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции