Държавна опера Русе Държавна Опера - Русе
Разширено търсене

Момчил Миланов

От 2006 година Момчил Миланов е солист на Държавна опера - Русе.


Момчил Миланов е роден в Русе.

Възпитаник е на НУИ „Проф.Веселин Стоянов“- Русе със специалност Класическо пеене в класа на утвърдения български вокален педагог Георги Делиганев. С успех завършва магистърската си степен в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ при проф. Илка Попова.

Басът Момчил Миланов е стипендиант на „Галерия на българските таланти“ за 2005 година, както и на CEE Musictheatre под патронажа на Щатсопер-Виена за 2006 година.

Същият период е особено ползотворен за развитието на младия певец – той става лауреат на няколко национални и международни конкурси, сред които са Конкурсът „Георги Златев-Черкин“ – Първа награда, „Светослав Обретенов“ – Първа награда, Международният конкурс „Франц Шуберт“ (2007) – Втора награда и Специалната награда на БНР, носител е и на Голямата награда на Конкурса „Марин Големинов“ (2008).

От 2006 година Момчил Миланов е солист на Държавна опера-Русе.

Репертоарът на певеца непрестанно се обогатява, следвайки неговото съзряващо развитие и утвърждаването му на сцените както на Русенската опера, така и на другите оперни театри в страната. Певецът намира своята пълноценна творческа изява в централните басови партии от опери на Моцарт, Паизиело, Росини, Доницети, Белини, Бизе, Пучини, Верди и много други.

Момчил Миланов успешно се изявява и по време на своите гастроли в множество оперни продукции в Швейцария, Франция, Германия, Австрия, Испания, Румъния и Гърция.

През пролетта на 2018 басът на Русенската опера Момчил Миланов успешно гостува в централната басова партия на Дулкамара в продукцията на „Любовен еликсир“ на Румънската националната опера в Букурещ. През есента на същата година изпълнява същата роля и в новата постановка на „Любовен еликсир” на Държавна опера – Русе. През настоящия оперен сезон 2018 – 2019, Момчил Миланов участва в още редица постановки на Русенската опера – „Турандот”, „Кармен”, „Набуко”, „Любовен еликсир”, „Дон Карлос”, в чиято втора премиера изпълни ролята на Филип II, и редица други

От лятото на 2018 година Момчил Миланов е заместник-председател на СБМТД – ресор „Музикално-сценично изкуство”.

Представления
Свържете се с нас

Каса Опера
тел: 082825037; 082825042
мобилен:
email: sales@ruseopera.com
Работно време каса

Понеделник - петък 10:00 - 18:30 часа
в дни със спектакли до 19:00 часа

Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции