Държавна опера Русе Държавна Опера - Русе
Разширено търсене

Добромир Момеков

Младият и надежден български баритон продължава своето вокално и артистично усъвършенстване по време на своята специализация в Италия. Обучението му се осъществява в Accademia di alto perfezionamento per giovani cantanti lirici във Верона


Добромир Момеков е роден през 1978 година  в София.

Музикалното си образование със специалност Класическо пеене получава в НМА „Проф. Панчо Владигеров” през 2001 година. 

Младият и надежден български баритон продължава своето вокално и артистично усъвършенстване по време на своята специализация в Италия. Обучението му се осъществява в Accademia di alto perfezionamento per giovani cantanti lirici във Верона – Академията за висше усъвършенстване на млади оперни певци към Арена ди Верона под ръководството на световно признатите оперни изпълнители и педагози баритона Лео Нучи и сопраното Райна Кабаиванска. 

През 2005 година  Добромир започва да работи под педагогическото и артистично ръководство на българския бас Никола Гюзелев и дебютира в ролите на Фигаро от „Севилския бръснар” и на Жорж Жермон в ”Травиата” на Верди. Дебютът на българския певец успешно преминава в Битонто - Италия. 

Добромир Момеков е гостувал в десетки театри в Европа и САЩ, включително във Фестшпил – Залцбург, в Националната опера на Албания – Тирана, в Софийската национална опера. 

Репертоарът на Добромир Момеков е жанрово и стилово разнообразен. В богатия му списък се открояват ролите на Марсел („Бохеми”), Барон Скарпия („Тоска”), Риголето в едноименната опера на Джузепе Верди, Граф ди Луна („Трубадур”), Джани Скики в едноименната опера на Пучини, Белкоре („Любовен еликсир”), Ренато („Бал с маски”), Ескамилио („Кармен”) и още много други. 

Добромир Момеков е част от солистичния състав на Държавна опера-Русе от 2015 година, като преди това, като гост, е гастролирал на русенската сцена десетки пъти.

Представления
Свържете се с нас

Каса Опера
тел: 082 825042
мобилен:
email: office@ruseopera.com
Работно време каса

Понеделник - петък 10:00 - 18:30 часа
в дни със спектакли до 19:00 часа

Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции