Държавна опера Русе Държавна Опера - Русе
Разширено търсене

Даниела Караиванова


Даниела Караиванова е родена Пазарджик в семейството на изявени оперетни и драматични актьори. Завършила е средното си образование в Музикалната паралелка на СОУ „Георги Брегов“ в Пазарджик със специалност Класическо пеене. Още същата година младата певица е приета в НМА „Проф.Панчо Владигеров“. Даровитото сопрано се дипломира в класа на доц. Мария Белчева. 

Даниела Караиванова е участвала в майсторския клас, организиран от  Paul Weigold – диригент във Виенската Щатсопера. През сезон 2006-2007 младата оперна артистка е стипендиантка на CEE Musiktheater под патронажа на Щатсопера-Виена.  

От 2006 Даниела Караиванова е солист на Държавна опера-Русе. 

Певицата участва с успех в продукциите на русенския оперен театър, в множество камерни концерти, в камерни постановки на Камерната сцена на Русенската опера, активен участник е и в образователните инициативи на оперния театър. Със своите забележителни певчески и актьорски качества тя скоро се превръща в любимка на публиката. Неоспоримите ѝ професионални достойнства я отвеждат на сцената на летния фестивал Classic Open Air в Солотурн, Швейцария. През 2008 и 2009 там тя работи в партньорство с оперните артисти, спечелили световно признание Бойко Цветанов, Марио Маланини, Антонио Сирагуза, Ева Мей, Мишел Крайдер и други.  

Оперният репертоар на Даниела Караиванова е обширен и включва ролите на Розина („Севилският бръснар”, Паизиело), Деспина („Така правят всички жени”), Сузана („Сватбата на Фигаро”), Памина („Вълшебната флейта”), Церлина („Дон Жуан”), Норина („Дон Паскуале”), Адина („Любовен еликсир“), Жулиета („Капулети и Монтеки”, Белини), Лейла („Ловци на Бисери”), Виолета Валери (“Травиата”),  Джилда („Риголето”), Мюзета („Бохеми“), Зорница („Луд гидия“) и други.

Даниела Караиванова притежава очароващ артистичен талант, поради което е предпочитана изпълнителка на централни роли и в много оперетни заглавия сред които са „Царицата на Чардаша”, където се превъплъщава в ролята на Щаси, „Прилепът” (Адела),  „Принцесата на цирка” от Калман (Федора), „Българи от старо време“ (Лила) и някои други.

 

Представления
Свържете се с нас

Каса Опера
тел: 082825037; 082825042
мобилен:
email: sales@ruseopera.com
Работно време каса

Понеделник - петък 10:00 - 18:30 часа
в дни със спектакли до 19:00 часа

Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции