Държавна опера Русе Държавна Опера - Русе
Разширено търсене

Владислава Гарвалова

Завършва оперно пеене в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” при доц. Ирена Бръмбарова. Участвала е в майсторските класове на проф. Мария Слатинару - Нистор и Гена Димитрова.


Владислава Гарвалова е родена в Русе.

Завършва оперно пеене в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” при доц. Ирена Бръмбарова. Участвала е в майсторските класове на проф. Мария Слатинару - Нистор и Гена Димитрова. През 2005 печели стипендия за специализация в Академията за изкуство и култура в Рим, създадена от българския бас Борис Христов. Там усъвършенства вокалното си майсторство при Мирела Паруто, която я кани за още един тримесечен курс в Рим през 2008. 

Владислава Гарвалова е лауреат на Международния конкурс „Франц Шуберт“ – носител на втора награда и на Националния конкурс „Светослав Обретенов“. 

Талантливото сопрано дебютира на българската сцена в Русе, в операта „Дон Жуан" на Моцарт с ролята на Дона Елвира, след което постъпва в солистичния състав на Русенската опера. Същата година изпълнява и ролята на Графинята в „Сватабта на Фигаро” от Моцарт. 

Следват централни роли в опери от Романтизма. Това са Мими от „Бохеми”, главните роли от „Мадам Бътерфлай”, „Сестра Анджелика” и „Тоска” от Пучини, Микаела от „Кармен” на Бизе, Татяна от „Евгени Онегин“ на Чайковски. Певицата се специализира в интерпретацията на най-големите роли от оперите на Джузепе Верди: Елизабет от „Дон Карлос”, Леонора от „Трубадур", Амелия от "Бал с маски” , Алис Форд от „Фалстаф“, Дездемона от „Отело“, Абигаиле от „Набуко“ и Аида. 

Владислава Гарвалова се изявява и в кантатно-ораториалния жанр – солистка е на Реквиемите на Форе, Моцарт и Верди.

През 2020 дебютира и в оперетния жанр в ролята на Розалинде от „Прилепът“ на Йохан Щраус. Гастролирала е в Италия и Япония.

Представления
Свържете се с нас

Каса Опера
тел: 082825037; 082825042
мобилен:
email: sales@ruseopera.com
Работно време каса

Понеделник - петък 10:00 - 18:30 часа
в дни със спектакли до 19:00 часа

Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции