Държавна опера Русе Държавна Опера - Русе
Разширено търсене

Симфоничен концерт

Концерт
Зала Филхармония • 19 февруари 2023 19:00
Постановка

Резюме

Заключителен концерт на майсторския клас на проф. Иван Василевски

Съдържание

Оркестърът на Държавна опера-Русе е един от малкото оперни оркестри в страната, които имат амбицията и успешно поддържат стандартите на филхармоничен състав, който редовно излиза на концертния подиум с разнообразни и нелеки симфонични програми.

Държавна опера-Русе поддържа и ревниво пази марката и традициите на блестящата в миналото Русенска филхармония. Тази историческа обусловеност привлича най-добрите педагози от цял свят, които биха искали техните студенти да опознаят строгите изпълнителски и интерпретационни изисквания с подкрепата и в творческата среда на русенските инструменталисти. Поради натоварения график на Оркестъра на Русенската опера не всички получават възможността и привилегията да работят с русенските класически музиканти. Проф. Василевски от Академията за изящни изкуства в Цюрих е от малцината, които имат честта да преподават на своите възпитаници в Русе и да ги представят в програмата на заключителния концерт на русенска сцена. 

В програмата:

27 януари - Л. ван Бетовен – Увертюра към операта „Фиделио“, К. М. фон Вебер – Увертюра към операта „Вълшебният стрелец“, Р. Шуман –  Увертюра „Манфред“, Й. Брамс – Симфония № 1

19 февруари - Лудвиг ван Бетовен – Симфония № 7 и Антонин Дворжак – Симфония № 7

Свържете се с нас

Каса Опера
тел: 082 825042
мобилен:
email: office@ruseopera.com
Работно време каса

Понеделник - петък 10:00 - 18:30 часа
в дни със спектакли до 19:00 часа

Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции