Държавна опера Русе Държавна Опера - Русе
Разширено търсене

Ромео и Жулиета и Полет към светлината

Балет
Няма предстоящи представления
Купи билет
Постановка

Композитор
Пьотр Илич Чайковки, Гершуин, Масне, Пиацола, Росини
Резюме

Два балета в една вечер!

Съдържание

Шекспировата безсмъртна творба „Ромео и Жулиета” е вдъхновение за различни композитори, които създават своите симфонични, оперни и балетни шедьоври на базата на най-трагичната и трогателна любовна история в световната литература. Великият майстор на красивата музика Пьотр Илич Чайковски не прави изключение и той добавя към своето гениално творчество фантастична увертюра „Ромео и Жулиета”. В 20 минутната музика на Чайковски хореографът Силвия Томова ще отговори чрез танца на вечните въпроси: Къде е любовта? Какво е любовта? За какво е любовта? Декорите и костюмите на спектакъла са дело на неповторимия голям художник от Италия Салваторе Русо. Заедно със солистите на балета на Държавна опера-Русе ще се пренесем в автентичната атмосфера Верона, за да преоткрием, че само „Красотата ще спаси света, а любовта ще ни помогне да я прозрем”….


Във втората част на балетната вечер ни очаква още една истинска наслада за сетивата. Различни цветове на дъгата ще открием в приказно красивите костюми, избрана музика от Росини, Чайковски, Масне, Пиацола, Гершуин ще провокира нашата чувственост, ефирни движения ще приковат вниманието и ще ни позволят да се понесем в полет. Към светлината…Червеното, синьото, зеленото, жълтото, бялото, черното, видимите и невидимите цветове на нашата душа.


Силвия Томова: „Спектакълът ПОЛЕТ КЪМ СВЕТЛИНАТА е замислен като послание за себепознание, преоткриване на силните ни страни и доближаване към природата. Цветовете на дъгата, както цветовете на чакрите въплъщават природната матрица, енергиите и заобикалящата ни вселена. Чрез танца и музиката се представят онези възвишени стойности, до които не можем всеки миг да се докосваме. Попадайки в магията на спектакъла, движението ни открива смисъла на живота, а музиката ни поднася свръхестествено усещане, пренасяйки ни в друго измерение…”

Свържете се с нас

Каса Опера
тел: 082 825037
мобилен: 082 825042
email: ruseopera@gmail.com
Работно време каса

Понеделник - петък 10:00 - 18:30 часа
в дни със спектакли до 19:00 часа

Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции