Държавна опера Русе Държавна Опера - Русе
Разширено търсене

ПРИКАЗКА ЗА ВЪЛШЕБНАТА ФЛЕЙТА

За деца
Няма предстоящи представления
Постановка

Композитор
Волфганг Амадеус Моцарт
Резюме

Изтъкан от магия и музика, "Приказка за вълшебната флейта" е детски спектакъл, който отвежда малките зрители на вълнуващо приключение.

Съдържание

Предстоящият сезон започва с най-новия детски спектакъл за най-малките – за децата от детските градини във възрастовите граници от 4 до 6 години. Това е първият опит на артистите и инструменталистите от Русенската опера за провокиране на вниманието на толкова малки деца върху класическата музика. Екип от инструменталисти, художници и хореографи започна внимателна подготовка и работа по създаването на нова образователна програма под формата на музикално-танцово-пантомимичен спектакъл. Заглавието „ПРИКАЗКА ЗА ВЪЛШЕБНАТА ФЛЕЙТА“ ясно подсказва на почитателите на класическата музика, че в основата на програмата е залегнала операта на В. А. Моцарт „Вълшебната флейта“. С участието на разказвач, необичайно конструиран инструментален квартет (флейта, цигулка, виола и фагот), балетни артисти, които в определени музикални моменти влизат в образите на някои от героите от операта „Вълшебната флейта“, както и с участието на двама оперни артисти, накратко е представен приказният сюжет на операта.

Образователните елементи и намерения в така представената „Приказка за вълшебната флейта“ са деликатно прикрити и ненатрапчиво проведени в драматургичната ситуация на детски спектакъл, разказващ една необичайна приказна история.

Свържете се с нас

Каса Опера
тел: 082825037; 082825042
мобилен:
email: sales@ruseopera.com
Работно време каса

Понеделник - петък 10:00 - 18:30 часа
в дни със спектакли до 19:00 часа

Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции