Държавна опера Русе Държавна Опера - Русе
Разширено търсене

О, БУДИТЕЛИ НАРОДНИ

Концерт
Няма предстоящи представления
Постановка

Резюме

Празничен концерт-спектакъл, посветен на Деня на Народните будители.

Съдържание

С музика и слово от емблематични поетични, литературни и музикални творби от годините на Българското Възраждане до наши дни, Русенската опера с признателност ще отбележи празника на строителите на българската култура и просвещение, които остават в българското съзнание и в българското сърце онзи факел, който озарява със светлината си пътя на българското самосъзнание.

Участие в тържествения концерт ще вземат Оркестъра и хора на Държавна опера – Русе, Хор „Свети Георги Победоносец“ към Общинския младежки дом – Русе, солисти – певци и инструменталисти от Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, диригентката и композитор Луиза Станоева, Янко Лозанов и Пламен Пламенов Мирянов – актьори-рецитатори от София и Катерина Борисова и Венцислав Петков от трупата на Русенския драматичен театър, които ще представят исторически, богословски и светски текстове в стихове и в проза. В музикалната част ще бъдат изпълнени химните на Народните будители и на Св. Св. Кирил и Методий, както и творби от български композитори.

Диригенти на концерта ще бъдат Димитър Косев – главен диригент на Държавна опера – Русе и Георги Андреев – Директор на ДФА „Филип Кутев“.

Концертът се осъществява със съдействието на Фондация „Нашият дом е България“.

Свържете се с нас

Каса Опера
тел: 082825037; 082825042
мобилен:
email: sales@ruseopera.com
Работно време каса

Понеделник - петък 10:00 - 18:30 часа
в дни със спектакли до 19:00 часа

Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции