Държавна опера Русе Държавна Опера - Русе
Разширено търсене

МУЗИКАТА НА ХОЛИВУД

Концерт
Няма предстоящи представления
Постановка

Резюме

Концерт с филмова музика

Съдържание

Киното ни пренася в действителност, в която без внушението на картините и музиката няма как да попаднем. Киното ни кара да мечтаем, киното събужда нашите блянове за красота, за любов и ни докарва до ръба на усещането за щастие. Но какво би било изкуството на киното без музиката?...  Именно с музиката палитрата на нашите усещания се изпълва до краен предел когато зазвучи филмовата музика. Тогава преживяването остава незабравимо!

Оркестърът на Русенската опера ще допълни усещанията и ще изостри сетивата на публиката като нежно провокира всеки един от нас с музиката от любимите вечни филми. Ще прозвучат победните акорди от „Властелина на пръстените“, музиката на Нино Рота от „Кръстника“ ще ни пренесе в Италия при незабравимия Енио Мориконе, а тангото на Гардел ще припомни „Усещане за жена“. Музиката ще ни помогне да поплаваме на „Титаник“, да потанцуваме в „Мулен Руж“, да попаднем под силата на Властелина на пръстените, да попътешестваме с Индиана Джоунс и карибските пирати.

Трябва ясно да осъзнаем – силата на въздействие на изкуството на киното не би била толкова голяма и завладяваща, ако във филмите не пулсираше и не бушуваше стихията на изкуството на музиката.

 

Свържете се с нас

Каса Опера
тел: 082825037; 082825042
мобилен:
email: sales@ruseopera.com
Работно време каса

Понеделник - петък 10:00 - 18:30 часа
в дни със спектакли до 19:00 часа

Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции