Държавна опера Русе Държавна Опера - Русе
Разширено търсене

Лятно кино

Концерт
Няма предстоящи представления
Постановка

Резюме

Да отидеш на кино в меката лятна дунавска нощ и да усетиш как се завихря  дунавският вятър, когато звездите заблестяват най-ярко!

Съдържание

Да отидеш на кино в меката лятна дунавска нощ и да усетиш как се завихря  дунавският вятър в онзи вълшебен миг на вечерта, когато звездите заблестяват най-ярко – това е незабравимо преживяване!

Солистите и оркестърът на Русенската опера ще допълнят усещанията и ще изострят сетивата на публиката като нежно провокират всеки един от нас с музиката от любимите вечни филми. Ще прозвучат дуетът на Графиня Розина и на Сузана от операта на Моцарт от филма „Изкуплението Шоушенк“, главозамайно ще се завърти валсът на Шостакович от „Анна Каренина“, музиката на Нино Рота от „Кръсника“ и „8 и ½“ ще ни пренесе в Италия при незабравимия Енио Мориконе, а тангото на Гардел ще припомни „Усещане за жена“ под сянката на „Шербургските чадъри“. Музиката ще ни помогне да поплаваме на „Титаник“, да потанцуваме в „Мулен Руж“, а след това ще си отдъхнем в „Шатовалон“.

Трябва ясно да осъзнаем – силата на въздействие на изкуството на киното не би била толкова голяма и завладяваща, ако във филмите не беше инкрустирана музиката.

Свържете се с нас

Каса Опера
тел: 082 825042
мобилен:
email: office@ruseopera.com
Работно време каса

Понеделник - петък 10:00 - 18:30 часа
в дни със спектакли до 19:00 часа

Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции