Държавна опера Русе Държавна Опера - Русе
Разширено търсене

Камерен Концерт

Концерт
Русе, зала Филхармония • 26 март 2020 19:00
Купи билет
Постановка

Композитор
Лудвиг ван Бетовен, Йохан Непомук Хумел, Антонин Дворжак
Участват

пиано
Вилиана Вълчева
цигулка
Петра Швайгер
цигулка
Нора Хапка
виола
Станислава Стойкова
виолончело
Николаус Попа
контрабас
Ралф Мозер
Резюме

КОНЦЕРТ
на Ансамбъл KNOBELSDORFF
при Staatskapelle-Berlin & Staatsoper “Unter den Linden”,
CARNEVALE QUARTET и ИНСТРУМЕНТАЛНО ТРИО

Съдържание

Ансамбълът „Knobelsdorff“, носещ името на архитекта-създател на тази престижна европейска институция в Берлин, е основан през 2010 година и е формация за камерна музика. Тя е част от Staatskapelle. Ансамбълът е изнесъл многобройни концерти както в Берлин, така и в много други германски градове. Успехи бележат участията му в различни музикални фестивали. Много от концертите на ансамбъла са в рамките на концертните цикли за камерна музика, организирани от Staatskapelle Berlin.
Репертоарът на ансамбъла включва добре познати и не толкова известни струнни трио-ансамбли, струнни квартети, също и струнни квинтети или сексети. Друг акцент в репертоара е камерната музика със струнни и пиано. В концертите на Knobelsdorff-ансамбъл понякога прозвучават и пиеси за струнни и духови, както и аранжименти за струнен квинтет и глас.

CARNEVALE QARTET е камерна формация към оркестъра на Държавна опера- Русе, създадена и организирана от водача на оркестровата група на вторите цигулки италианският цигулар Роберто Карневале. Завършил е консерваториите във Ферара и Болоня, носител е на италиански национални и международни награди. Другите членове на младия камерен ансамбъл, който ще има самостоятелен концерт и в София са цигуларката Мила Иванова, виолистката от САЩ Сара Шасбергер, която е водач на групата на виолите в оркестъра и виолончелистката Пламена Величкова – водач на виолончеловата група в оркестъра на Държавна опера-Русе и преподавател по виолончело в НУИ "Проф. Веселин Стоянов".

В концертната програма се включва и трио от солисти на оркестъра на Русенската опера – кларинетистът Здравко Саралиев – преподавател в НУИ "Проф. Веселин Стоянов", виолончелистката Петрана Стоянова – водач на виолончеловата група в оркестъра и пианистката Веселина Ботева.

В програмата ще бъде отбелязана 250-годишнината от рождението на Лудвиг ван Бетовен с изпълнението на неговите Пиано-квартет No.3, Струнен квартет No.4, оп. 18 и Пиано-трио оп. 11 ("Gassenhauer Trio"). Ще бъдат изпълнени също Квинтет оп. 87 от Йохан Непомук Хумел и Квинтет оп. 77 от Антонин Дворжак.

Свържете се с нас

Каса Опера
тел: 082 825037
мобилен: 082 825042
email: ruseopera@gmail.com
Работно време каса

Понеделник - петък 10:30 - 18:30 часа
В дни на спектакли до 19:30 часа
Обедна почивка - 14:00 - 14:30 часа

Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции