Държавна опера Русе Държавна Опера - Русе
Разширено търсене

Камерен Концерт

Концерт
Няма предстоящи представления
Купи билет
Постановка

Композитор
Лудвиг ван Бетовен, Йохан Непомук Хумел, Антонин Дворжак
Резюме

КОНЦЕРТ
на Ансамбъл KNOBELSDORFF
при Staatskapelle-Berlin & Staatsoper “Unter den Linden”,
CARNEVALE QUARTET и ИНСТРУМЕНТАЛНО ТРИО

Съдържание

Ансамбълът „Knobelsdorff“, носещ името на архитекта-създател на тази престижна европейска институция в Берлин, е основан през 2010 година и е формация за камерна музика. Тя е част от Staatskapelle. Ансамбълът е изнесъл многобройни концерти както в Берлин, така и в много други германски градове. Успехи бележат участията му в различни музикални фестивали. Много от концертите на ансамбъла са в рамките на концертните цикли за камерна музика, организирани от Staatskapelle Berlin.
Репертоарът на ансамбъла включва добре познати и не толкова известни струнни трио-ансамбли, струнни квартети, също и струнни квинтети или сексети. Друг акцент в репертоара е камерната музика със струнни и пиано. В концертите на Knobelsdorff-ансамбъл понякога прозвучават и пиеси за струнни и духови, както и аранжименти за струнен квинтет и глас.

CARNEVALE QARTET е камерна формация към оркестъра на Държавна опера- Русе, създадена и организирана от водача на оркестровата група на вторите цигулки италианският цигулар Роберто Карневале. Завършил е консерваториите във Ферара и Болоня, носител е на италиански национални и международни награди. Другите членове на младия камерен ансамбъл, който ще има самостоятелен концерт и в София са цигуларката Мила Иванова, виолистката от САЩ Сара Шасбергер, която е водач на групата на виолите в оркестъра и виолончелистката Пламена Величкова – водач на виолончеловата група в оркестъра на Държавна опера-Русе и преподавател по виолончело в НУИ "Проф. Веселин Стоянов".

В концертната програма се включва и трио от солисти на оркестъра на Русенската опера – кларинетистът Здравко Саралиев – преподавател в НУИ "Проф. Веселин Стоянов", виолончелистката Петрана Стоянова – водач на виолончеловата група в оркестъра и пианистката Веселина Ботева.

В програмата ще бъде отбелязана 250-годишнината от рождението на Лудвиг ван Бетовен с изпълнението на неговите Пиано-квартет No.3, Струнен квартет No.4, оп. 18 и Пиано-трио оп. 11 ("Gassenhauer Trio"). Ще бъдат изпълнени също Квинтет оп. 87 от Йохан Непомук Хумел и Квинтет оп. 77 от Антонин Дворжак.

Свържете се с нас

Каса Опера
тел: 082 825037
мобилен: 082 825042
email: ruseopera@gmail.com
Работно време каса

Понеделник - петък 10:30 - 18:30 часа
В дни на спектакли до 19:30 часа
Обедна почивка - 14:00 - 14:30 часа

Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции