Държавна опера Русе Държавна Опера - Русе
Разширено търсене

Кабаре

Мюзикъл
Читалище “Васил Левски”, гр. Карлово • 28 май 2019 19:00
Постановка

Композитор
Джон Кaндер
Резюме

"КАБАРЕ" - мюзикълът на Джон Кандер, Фред Ебб, Джо Мастероф с 15 награди "Тони" и 8 награди "Оскар" за филмовата си версия.

Съдържание

"Кабаре" разкрива живота в Берлин от 1929 до 1930. Времето, в което столицата на Германия е в депресия след икономическата криза от Първата Световна война. Градът, който е епицентърът на нощния живот и на артистичния авангард, привлича неудържимо артисти, писатели, музиканти от целия свят. Но същото време е и началото на тоталитарния режим на Адолф Хитлер и неудържимия възход на Нацистката партия и Третия Райх. 

Сюжетът проследява любовната история на две романтични двойки. Едната е на английската кабаретна звезда Сали Боулс и отношенията и с начинаещия американския писател Клиф Брадшоу, който пристига в Берлин точно на Нова година. Другата история е между хазайката на Клиф – фройлайн Шнайдер и друг неин квартирант – хер Шулц. И двамата са германци, но той е от еврейски произход. Две красиви, весели и романтични истории, но с обречен край. 

Именно в този свят попада американецът Клиф, пристигнал в Берлин да търси вдъхновение за нов роман. Още в първата нощ, съдбата го отвежда в най-декадентския нощен клуб – Кит Кат Кабаре и го сблъсква със Сали Боулс – пленителната и спонтанна англичанка и с харизматичното и вездесъщо Конферансие – душата и двигателят на кабарето. Между Сали и Клиф пламва привличане от пръв поглед. Много скоро връзката им съвсем неочаквано се превръща в мечтаната любов. Времето обаче бързо променя реалността. 

Вълнуващият и жизнерадостен нощен живот е превзет от все по-злокобния и агресивен ежедневен живот. Ернст Лудвиг – германският приятел на Клиф, още от първия му ден в Берлин, се оказва активен нацист и първата жертва на новата идеология за антисемитизма са новобрачните младоженци фрау Шнайдер и хер Шулц – новият обществен враг.

Сали е уплашена, че ще загуби бляскавия си артистичен и секси живот, който води, за да го замени със скучната семейна идилия на средната класа и драстично променя решението си да заживее с Клиф в Америка. Той ще трябва да напусне Берлин сам. 

Нацистите завладяват и Кит Кат Кабаре и животът никога повече няма да бъде същият.

Свържете се с нас

Каса Опера
тел: 082825037; 082825042
мобилен:
email: sales@ruseopera.com
Работно време каса

Понеделник - петък 10:00 - 18:30 часа
в дни със спектакли до 19:00 часа

Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции