Държавна опера Русе Държавна Опера - Русе
Разширено търсене

Кабаре

Мюзикъл
Голяма зала - Доходно здание • 19 април 2021 19:00
Постановка

Композитор
Джон Кaндер
либрето
Джо Мастроф
текст на песните
Фред Ебб
диригент
Страцимир Павлов
хореография
Боряна Сечанова
сценография
Иван Токаджиев
костюми
Анна-Мария Токаджиева
мултимедия
Агенция "Хорн"
превод
Даня Доганова
концертмайстор
Участват

Конферансието
Виктор Ибришимов
Сали Боулс
Клиф Брадшоу
Борислав Веженов
Фройлайн Шнайдер
Хер Шулц
Фройлайн Кост
Евгения Явашева
Ернст Лудвиг
Илия Деведжиев
изпълнител
изпълнител
Хор на Държавна опера - Русе
изпълнител
балет на Държавна опера - Русе
изпълнител
оркестър на Държавна опера - Русе
Резюме

"КАБАРЕ" - мюзикълът на Джон Кандер, Фред Ебб, Джо Мастероф с 15 награди "Тони" и 8 награди "Оскар" за филмовата си версия.

Съдържание

"Кабаре" разкрива живота в Берлин от 1929 до 1930. Времето, в което столицата на Германия е в депресия след икономическата криза от Първата Световна война. Градът, който е епицентърът на нощния живот и на артистичния авангард, привлича неудържимо артисти, писатели, музиканти от целия свят. Но същото време е и началото на тоталитарния режим на Адолф Хитлер и неудържимия възход на Нацистката партия и Третия Райх. 

Сюжетът проследява любовната история на две романтични двойки. Едната е на английската кабаретна звезда Сали Боулс и отношенията и с начинаещия американския писател Клиф Брадшоу, който пристига в Берлин точно на Нова година. Другата история е между хазайката на Клиф – фройлайн Шнайдер и друг неин квартирант – хер Шулц. И двамата са германци, но той е от еврейски произход. Две красиви, весели и романтични истории, но с обречен край. 

Именно в този свят попада американецът Клиф, пристигнал в Берлин да търси вдъхновение за нов роман. Още в първата нощ, съдбата го отвежда в най-декадентския нощен клуб – Кит Кат Кабаре и го сблъсква със Сали Боулс – пленителната и спонтанна англичанка и с харизматичното и вездесъщо Конферансие – душата и двигателят на кабарето. Между Сали и Клиф пламва привличане от пръв поглед. Много скоро връзката им съвсем неочаквано се превръща в мечтаната любов. Времето обаче бързо променя реалността. 

Вълнуващият и жизнерадостен нощен живот е превзет от все по-злокобния и агресивен ежедневен живот. Ернст Лудвиг – германският приятел на Клиф, още от първия му ден в Берлин, се оказва активен нацист и първата жертва на новата идеология за антисемитизма са новобрачните младоженци фрау Шнайдер и хер Шулц – новият обществен враг.

Сали е уплашена, че ще загуби бляскавия си артистичен и секси живот, който води, за да го замени със скучната семейна идилия на средната класа и драстично променя решението си да заживее с Клиф в Америка. Той ще трябва да напусне Берлин сам. 

Нацистите завладяват и Кит Кат Кабаре и животът никога повече няма да бъде същият.

Свържете се с нас

Каса Опера
тел: 082 825042
мобилен:
email: office@ruseopera.com
Работно време каса

Понеделник - петък 10:00 - 18:30 часа
в дни със спектакли до 19:00 часа

Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции