Държавна опера Русе Държавна Опера - Русе
Разширено търсене

ГРАФИНЯ МАРИЦА

Оперета
гр. Попово • 17 април 2024 19:00
Постановка

Композитор
Имре Калман
Диригент
Режисьор
Александър Мутафчийски
Костюми
Яна Дворецка
Сценография
Денис Иванов
Хореография
Наталия Осипова
Участват

Графиня Марица
Принц Популеску
Барон Коломан Жупан
Граф Тасило
Княгиня Божена
Хор, балет и оркестър на
Държавна опера - Русе
Резюме

"Перлата на оперетната класика" оживява на сцената под прочита на звездата на българската оперета Александър Мутафчийски.

Съдържание

Графиня Марица от години не е стъпвала в своето имение. А там, работа като управител, е започнал разореният граф Тасило Ендрьоди-Витембург. Тои изживява тежък период, принуден е да продаде собственото си имение, труди се неуморно, за да осигури зестра за сестра си Лиза.
Графиня Марица, която се опитва да отблъсне нарастващия брои свои обожатели, си измисля годеник – барон Коломан Жупан, персонаж от оперетата „Цигански барон“ и неочаквано се появява със свита от гости в имението за да отпразнува там годежа си. Гордата и своенравна графиня се отнася унизително към Тасило при запознанството им. Тои , заедно с приятеля си Карл Стефан, решават да отмъстят за нанесената обида, като направят така, че измисления годеник да се представи от плът и кръв пред своята годеница. Карл Стефан влиза в кожата на Жупан и от появата му на сцената в ролята на мнимия годеник започва истинската комедия... Лиза, сестрата на Тасило, която е сред гостите на Марица, се влюбва в Жупан, а тои в нея, желаеи ки да се разкрие... Марица, започва да изпитва чувства към Тасило, което не остава незабелязано от княз Популеску, един от досадните ухажори на графинята, и това обърква още повече нещата. Тои погрешно се усъмнява, че Тасило и Лиза са любовници и обвинява Тасило, че е крил истинската си самоличност, за да измъкне парите на Марица. Графинята, която вече е лудо влюбена в Тасило, го изгонва, но веднага съжалява за решението си. Дали бележката, която му подава, е препоръка за нов работодател или нещо съвсем друго?

Свържете се с нас

Каса Опера
тел: 082825037; 082825042
мобилен:
email: sales@ruseopera.com
Работно време каса

Понеделник - петък 10:00 - 18:30 часа
в дни със спектакли до 19:00 часа

Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции