Държавна опера Русе Държавна Опера - Русе
Разширено търсене

ГРАФИНЯ МАРИЦА

Оперета
зала Опера • 11 декември 2018 19:00
Постановка

Композитор
Имре Калман
Резюме

"Перлата на оперетната класика" оживява на сцената под прочита на звездата на българската оперета Александър Мутафчийски.

Съдържание

Графиня Марица от години не е стъпвала в своето имение. А там, работа като управител, е започнал разореният граф Тасило Ендрьоди-Витембург. Тои изживява тежък период, принуден е да продаде собственото си имение, труди се неуморно, за да осигури зестра за сестра си Лиза.
Графиня Марица, която се опитва да отблъсне нарастващия брои свои обожатели, си измисля годеник – барон Коломан Жупан, персонаж от оперетата „Цигански барон“ и неочаквано се появява със свита от гости в имението за да отпразнува там годежа си. Гордата и своенравна графиня се отнася унизително към Тасило при запознанството им. Тои , заедно с приятеля си Карл Стефан, решават да отмъстят за нанесената обида, като направят така, че измисления годеник да се представи от плът и кръв пред своята годеница. Карл Стефан влиза в кожата на Жупан и от появата му на сцената в ролята на мнимия годеник започва истинската комедия... Лиза, сестрата на Тасило, която е сред гостите на Марица, се влюбва в Жупан, а тои в нея, желаеи ки да се разкрие... Марица, започва да изпитва чувства към Тасило, което не остава незабелязано от княз Популеску, един от досадните ухажори на графинята, и това обърква още повече нещата. Тои погрешно се усъмнява, че Тасило и Лиза са любовници и обвинява Тасило, че е крил истинската си самоличност, за да измъкне парите на Марица. Графинята, която вече е лудо влюбена в Тасило, го изгонва, но веднага съжалява за решението си. Дали бележката, която му подава, е препоръка за нов работодател или нещо съвсем друго?

Свържете се с нас

Каса Опера
тел: 082825037; 082825042
мобилен:
email: sales@ruseopera.com
Работно време каса

Понеделник - петък 10:00 - 18:30 часа
в дни със спектакли до 19:00 часа

Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции