Държавна опера Русе Държавна Опера - Русе
Разширено търсене

ВЪЛКЪТ И ЗАЙЧЕТО

За деца
Няма предстоящи представления
Постановка

Композитор
Александър Владигеров Румен Бояджиев - син
Резюме

Детски музикален спектакъл, проект на Нов Български Университет

Съдържание

Мюзикълът „Вълкът и зайчето“ е изключително интригуващ проект. Той е създаден и предназначен специално за деца от 4 до 9-годишна възраст и е дело на студентите от Нов български университет. Те съставляват идейния и творчески екип от обучаващите се по програмите по музика от курсовете по Сценична интерпретация, Актьорско майсторство и Музикална и танцова практика с преподаватели Симеон Симеонов, Ана Линчева и Павлета Дойчинова.

Музикалният спектакъл „Вълкът и Зайчето“ претворява любимата на всички детска приказка, пресъздадена от две музикално-сценични произведения, създадени през доста широк времеви интервал. Това са „Вълкът и седемте козлета“ (мюзикъл от Александър Владигеров, текст Димитров Димитров, създаден преди пет десетилетия) и „Зайченцето бяло“ (мюзикъл от Румен Бояджиев-син, текст Венелин Методиев, с премиера преди малко повече от една година).

Режисьор на този музикално-сценичен експеримент е Симеон Симеонов.

Сценографията е дело на гл. ас. д-р Христин Дякова и Владислав Петков, департамент „Визуални изкуства“, а музикален ръководител/пиано и модератор е гл. ас. д-р Ана Линчева. Хореографията, която емоционално допълва и обогатява действието на героите от приказката е на Павлета Дойчинова.

Инструменталният състав, който съпровожда и музикално допълва картината на творбата е изключително приятен – пиано, флейта, разнообразни ударни инструменти и китара, а в допълнение към звуковата палитра се добавя и хор.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на фонд Учебни програми към ФБО и Студентски съвет.

 

Свържете се с нас

Каса Опера
тел: 082825037; 082825042
мобилен:
email: sales@ruseopera.com
Работно време каса

Понеделник - петък 10:00 - 18:30 часа
в дни със спектакли до 19:00 часа

Бюлетин

Абонирайте се за получаване на новини и специални промоции